Hakasalo, Haxalö, Porvoo 60°13.27’N - 25°41.01’E

 

Porvoon vesialueilla on useita veneilyretkikohteita ja Hakasalo, eli Haxalö on yksi näistä. Aivan vieressä on myös Norrholmenin retkisaari ja Merikarhujen isännöimä Skallerholmarna. Hakasalo on näitä selkeästi suurempi saari aivan Emäsalon kaakkoispuolella.

Reitti

Hakasalo sijaitsee Porvoossa Emäsalon kaakkoispuolella ja Skallerholmarnan länsipuolella. Me lähdimme Lauttasaaresta ja ajoimme väylää pitkin kohti itää. Onas, Emäsalo ja Hakasalo ohitetaan eteläpuolelta. Me jatkoimme Skallerholmarnan jälkeen kohti pohjoista ja Norrholmenin jälkeen Hakasalon itärannan laituriin.  Matkaa Lauttasaaresta on n. 28 mailia.

Reitti Lauttasaari - Hakasalo (kartta: Navionics)

Vierasvenelaituri on käytännössä vastapäätä Norrholmenin vierasvenelaituria. Me kiinnityimme laituriin ankkurikiinnityksellä. 

Lähestymisreitti (kartta: Navionics)

Poijuja ei näkynyt. Jossain opastekstissä varoiteltiin n. 15 metriä laiturin eteläpuolella olevasta metrin syvyydessä olevasta kivestä, joka ei ilmeisesti ole merikortissa. Me emme kiveä nähneet, mutta varovasti kannattaa ajella.

Vene laiturissa

Laituri on tukevaa tekoa

Hakasalo

Hakasalo on Porvoon retkeilysaari, jossa on laiturin lisäksi keittokatos, puuvaja ja puucee. 

Hakasalon keittokatos

Alue on ilmeisesti vanhaa veneilyaluetta ja Skallerholmarnan eteläkärjestä löytyy jatulintarha. Valitettavasti sitä ei ilmeisesti pääse ihailemaan, koska alue kuuluu Merikarhuille.

Hakasalon tulipaikka

Retkeilyalue on kangasmetsää. Itäreunalla olevalle rannalle ei aurinko enää iltaisin paista, joten voi olla, että iltaveneilijälle vastapäätä oleva Norrholmen on houkuttelevampi.

Kangasmetsää

Hakasalon puucee

Rakennukset ovat hyvässä kunnossa ja puita oli vajassa.

Puuvaja

Hiekkaranta

                          

Video omalta retkeltä

https://www.tiktok.com/@satulaakso/video/7236836213527792922?is_from_webapp=1&sender_device=pc&web_id=7143257106069554694


BLOGIN HAKEMISTO

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hakemisto

Espoon saaria, Espoo: Pentala, Stora Herrö, Rövaren, Kaparen, Rövargrundet, Gåsgrund, Knapperskär

Itä-Helsingin saaret, Helsinki: Pihlajaluoto, Hattusaari, Krokholmen, Malkasaari, Kotiluoto, Villaluodot: Itäinen Villaluoto