Södergrund, Kirkkonummi, N 59°57,4' - E 24°29,2'

Veneilyn yksi hauskimmista osa-alueista on kohteen ja reitin valinta. Minä olen utelias näkemään uusia paikkoja ja siksi lähtökohtana on yleensä etsiä uusi kohde. Ja se on ollut myös yksi syy tämän blogin perustamiselle: kertoa paikoista, joissa ei ehkä ensimmäisenä tule käytyä. Itse käytän Navionics'ia reittien suunnitteluun ja matka-ajan laskemiseen, mutta vastaavia ohjelmia on lukuisia muitakin.  

Porkkala on alue, jossa on paljon saaria ja sitä kautta mielenkiintoisia kohteita. Sinne suuntasimme veneretkelle elokuisena iltana.


Södergrundista on hienot maisemat merelle


Lähdimme liikkeelle Skipperin veneellä Kivenlahdesta ja Pentalan ja Stora Herrön länsipuolelta pääsimme pääväylälle (tai veneiden moottoritielle, niin kuin välillä sanotaan) kohti Porkkalaa. Sitä ajelin Järvöön asti, ja sen jälkeen etelään kohti Södergrundia.

Södergrund on pitkulan muotoinen saari ja suuri osa saaresta on venekerhon omistamaa aluetta, jonne  saa rantautua vain venekerhoon kuuluvat. Länsiosa on kuitenkin avoin kaikille retkeilijöille. Saimme veneen hyvin ankkurikiinnityksellä kiinni. Saari koostui hienoista kallioista.

Ankkurikiinnityksellä Södergrundissa

Saaren avoin alue oli aika nopeasti kierretty. Söimme eväät ja paistoimme Trangialla lättyjä. Saaressa on myös keittokatos. Kansimies löysi sopivan paikan ja kävi uimassa. Vaikka sää ei ollut aurinkoinen, pääsi merimaisemista nauttimaan ja hengittämään meri-ilmaa. Kuinka se voikin tehdä niin hyvää?

Kansimies löysi hyvän uimapaikan

Paluumatka sujui samaa reittiä ja Kivenlahdessa saimme nauttia upeasta auringonlaskusta. Ilta merellä työpäivän jälkeen on parasta palautumista. Kun moottori surahtaa käyntiin, eivät työasiat enää pyöri mielessä.  

Kivenlahden satama ilta-auringossa

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hakemisto

Espoon saaria, Espoo: Pentala, Stora Herrö, Rövaren, Kaparen, Rövargrundet, Gåsgrund, Knapperskär

Itä-Helsingin saaret, Helsinki: Pihlajaluoto, Hattusaari, Krokholmen, Malkasaari, Kotiluoto, Villaluodot: Itäinen Villaluoto