Kalliosaari, Vuosaari, 60° 11.096'N - 25° 9.804'E




Kalliosaaren länsireuna

Vuosaaren edustalla on yksi lähiveneretkikohteiden helmestä. Jylhä, nimensä mukainen kallioinen saari tarjoaa hienot maisemat. Vuosaaren satamasta matkaa ei ole kuin 2 mailia. Koska minusta parasta on veneellä ajo, meidän lähtösatama oli Espoon Keilaniemestä, jolloin matkaa saatiin n. 16nm.

Jylhiä kallioita

Meidän reittimme saareen kulki ulkokautta, eli Keilaniemestä Suomenlinnan, Vallisaaren, Santahaminan ja Villingin ohi ja sieltä pohjoiseen kohti Kalliosaarta. 

Kalliosaaren läheisyydessä on muuten mielenkiintoisia paikkoja, kuten Prinsessa, Kuningatar, Huomenlahja, Voinappi ja Voirasia! Näiden nimien alkuperästä oli Hesarissa juttu: https://www.hs.fi/kaupunki/helsinki/art-2000006548549.html. Ensi kesänä on kyllä pakko käydä nämä katsomassa. 

Kalliosaari

Takaisin Keilaniemeen ajoimme Villingin pohjoispuolelta ja Hevossalmen sillan kautta. Se on selkeästi suojaisempi reitti ja mahdollistaa veneilyn vähän kovemmassakin kelissä.

Laituria Kalliosaaressa ei ole, mutta kiinnityskoukkuja löytyy ympäri saarta. Me saimme veneen saaren länsireunalle.

Kiinnityspaikka

Saaresta löytyy grillikatos ja puucee. Kiersimme saaren kävellen ympäri, tämäkään ei ole kovin suuri saari: pituudeltaan n. 350m. Jylhäreunaisia kallioita löytyy erityisesti saaren länsi-lounaisreunalta, samoin laguuni, jossa kansimies pääsi uimaan. Korkein kohta on kartan mukaan n. 19 m. Pieneksi saareksi Kalliosaari on varsin monimuotoinen. Löytyypä sieltä hiekkarantakin.


Laguuni

Parasta on ehdottomasti upeat maisemat lähes avomerelle. Sinne kun katsoo, ei voi uskoa, että mantereelle on alle kilometrin matka. Aina ei tarvitse mennä fyysisesti kauas, tunteakseen olevansa kaukana arjesta.

Maisemia

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hakemisto

Espoon saaria, Espoo: Pentala, Stora Herrö, Rövaren, Kaparen, Rövargrundet, Gåsgrund, Knapperskär

Itä-Helsingin saaret, Helsinki: Pihlajaluoto, Hattusaari, Krokholmen, Malkasaari, Kotiluoto, Villaluodot: Itäinen Villaluoto